ELTE Szabadegyetem

Az angol nyelv a világban

 

         A 20. század második felében az egész világon teret nyert az angol mint második, közvetítő nyelv. Egy magyar és egy szlovák, egy francia és egy dán fiatal napjainkban többnyire először angolul pró­bál meg beszédbe ele­gyed­ni egy­mással, és nagyjából hasonló a helyzet más földrészeken is. Előadá­sa­inkban azt vizsgáljuk, milyen nyelv az angol, hogy választ találjunk arra a kérdésre, mi lehet párat­lan térnyerésének az oka. Vajon könnyű nyelv-e az angol? Honnan származik és milyen hatások ala­kították az évszázadok során? Hogyan viszonyul egymáshoz a kiej­tés és a helyesírás? Számbavesszük az angol változatait egyrészt Nagy-Britannia és a világ különböző területein, másrészt az angol anya­nyelvű közösségek különböző rétegeiben.

 

Azoknak ajánljuk az előadássorozatot, akik vagy tudnak angolul, vagy nem tudnak, de gyakran kap­csolat­ba kerülnek az angollal. Vagyis előadásaink szinte mindenki érdeklődésére számot tarthatnak. 

Szerző: __hege__  2011.09.11. 23:22 Szólj hozzá!

Címkék: http://seaswiki.elte.hu/szabadegyetem/angolavilagban

A bejegyzés trackback címe:

https://angolavilagban-szabadegyetem.blog.hu/api/trackback/id/tr13219637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása