Előző előadásunk alkalmával betekintést nyerhetett az érdeklődő a világnyelv fogalmának összetett témakörébe. Sorra vettük, milyen tényezők befolyásolhatják az angol nemzetközi dominanciáját. November 29-én, kedden, az Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék képviseletében Eitler Tamás egyetemi adjunktus folytatja előadássorozatunkat. Téma: Az angol mint globális nyelv. Miért vagy miért nem alkalmas az angol a közvetítő nyelv (lingua franca) szerepére? "Gyilkos" nyelv lenne, mely, háttérbe szorítja, elnyomja és szépen lassan felemészti a többi nyelvet és ezáltal a többi kultúrát? Esetleg az angol ma már nem más, mint egy a számtalan árucikk közül? Ezekre a kérdésekre keressük a választ sorozatunk kilencedik előadásán. 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Időpont: kedd 18-19 óra
Helyszín: ELTE BTK, Angol-Amerikai Intézet, 1088 Budapest, Rákóczi út 5, 031 terem

Szerző: __hege__  2011.11.27. 06:49 Szólj hozzá!

Címkék: http://seaswiki.elte.hu/szabadegyetem/angolavilagban http://www.facebook.com/groups/elte.szabadegyetem/ http://www.facebook.com/event.php?eid=297503893605446

A bejegyzés trackback címe:

https://angolavilagban-szabadegyetem.blog.hu/api/trackback/id/tr833411613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása